Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Informatie Sport Spreekuur Fysio Pro

Voor wie, wanneer en waar;

Voor alle jeugdleden van o11 tot o19 jaar maar ook senioren kunnen komen. Elke Maandag van 19-20 uur in het verzorgingsruimte van BW’66. Waar de jeugd de voorrang zal krijgen boven de senioren.  

Visie;

De gedachten om een sport spreekuur te starten bij Blauw wit is gekomen doordat we steeds vaker tegen het feit aanlopen dat de stap voor jeugdleden om naar een fysiotherapeut of praktijk te gaan groot is. Om het spreekuur voor de leden gewoon bij Blauw Wit te houden hopen we dat deze stap kleiner wordt er minder chronische klachten ontstaan bij de voetbal(sters). De laagdrempeligheid hopen we hiermee te creëren en voor ouders/leiders en trainers een grotere kans om vragen te stellen.

Risicofactoren en indicaties;

  • Groeiende jeugd, groeiklachten voornaamste klachten bij sportende jeugd
  • De motoriek is nog niet volgroeid, samenhang van spieren ongecontroleerd
  • Voetbal is een dynamische contact sport
  • Voor wenden en keren, sprongen, explosiviteit bij sprints, landing en duels is een stabiliteit nodig van de gewrichten
  • Opbouw kan te snel gaan, of tijdens het seizoen kunnen de kinderen meerdere sporten beoefenen wat een te hoge belasting kan zijn.
  • In de winter een harde en gladde ondergrond
  • Schoeisel weinig tot geen demping

Diagnostiek;

Tijdens het sportspreekuur is de doelstelling om een diagnose van de klacht te stellen, om vervolgens met advisering of preventie advies te geven voor het herstel van de klacht maar desnoods kan er ook een behandelplan op gesteld worden die een vervolg krijgt in de praktijk van Fysio Pro. Tevens kan er een oefenprogramma opgesteld worden waar hij of zij mee aan het werk kan om de klacht te verminderen.

Klachten;

Bij het sportspreekuur kunt u met alle fysieke klachten terecht, of de klacht nou acuut zaterdag ontstaan is of al langer bestaand is, het maakt geen verschil. Ook kunt u voor vragen over een opbouw van belasting bij ons terecht. Tevens preventieve maatregelen om een klacht te voorkomen op herkomst.