Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit '66 laat punten liggen in Aadorp

Op sportpark ’t Heuveltje’ in Aadorp heeft Blauw Wit ’66 een 2-2 gelijkspel weten te behalen. Onder goede omstandigheden, alleen wat veel wind, maar op een goed grasveld, liet de ploeg van trainer Koop te veel kansen onbenut. De punten zijn meer dan nodig om directe degradatie te voorkomen daarom was het extra zuur dat het vlak voor tijd de winst uit handen zag glippen.

De eerste fase van de wedstrijd was voor de gasten, de bezoekers uit Holten kwamen niet echt aan voetballen toe. De thuisploeg kreeg meerdere hoekschoppen en was vooral gevaarlijk over de rechterflank. Geleidelijk aan kwamen de bezoekers uit Holten steeds beter in hun spel. Via een goed opgezette aanval wist Blauw Wit ’66 direct tot scoren te komen. Een meer dan fantastisch doelpunt van spits Jaron Kampman. Het was rechtsback Luuk Vergeer die mee naar voren kwam en met een sublieme voorzet Jaron wist te bereiken, met een fantastische kopbal in de kruising wist hij de 0-1 aan te tekenen. Hierdoor was de thuisploeg even van slag. Blauw Wit ’66 was in deze fase de betere ploeg. Het had dan ook enkele kansen doch de grootste was voor Stefan Dijkink, het had 0-2 moeten worden maar helaas werd deze 100% kans niet benut. Zoals vaker in het voetbal lag de bal even later aan de andere kant in het netje. Een meer dan lelijk doelpunt voor de thuisploeg. Via een verdedigende actie van een verdediger van Blauw Wit ‘66 kwam de bal ongelukkig tegen een tegenspeler waardoor de bal zeer ongelukkig zodanig van richting werd veranderd dat ook doelman Kolkman kansloos was. Dus in plaats van met een meer dan verdiende voorsprong te gaan rusten was de ruststand 1-1. Een andere tegenvaller voor de bezoekers was het uitvallen van spits Jaron Kampman, welke de bal ongelukkig maar zeer hard tegen het hoofd kreeg. Hij werd voor rust vervangen voor Leo Stam.

De tweede helft begon goed voor Blauw Wit ‘66. Het voetbalde beter als de thuisploeg welke veelal de lange bal hanteerde, maar door de harde wind waren de meeste ballen te lang en onnauwkeurig waardoor de verdediging eenvoudig overeind bleef. Uit een van de eerste aanvallen wist Blauw Wit ’66 direct tot scoren te komen. Het was nu Leo Stam die met een goede voorzet de ingekomen Emiel perfect wist te bedienen welke de bal binnentikte. Op dat moment een verdiende voorsprong. Even later had het alweer gelijk kunnen staan, een hard schot van de thuisploeg belandde op de paal. Ditmaal geluk voor Blauw Wit ’66. Daarna was het de thuisploeg die nog meer de lange bal hanteerde waar Blauw Wit ’66 steeds meer moeite had. Doch de bezoekers uit Holten kwamen er meermaals goed uit en hadden meerdere malen de kans om de voorsprong uit te bouwen. Dit bleef uit waardoor de thuisploeg alsnog een resultaat rook en vol op de aanval ging. Uiteindelijk werd hun strijdlust vlak voor tijd beloond en werd er van dichtbij raak gekopt. Beide ploegen hadden in de laatste minuten kansen om alsnog de winnende treffer te maken. De zeer warrig leidende scheidsrechter floot even later af. Beide ploegen schieten niet veel op met dit gelijkspel. Komende weken dient Blauw Wit ’66 alles op alles te zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Opstelling:

Achter: William Kolkman, Luuk Vergeer, Morris Brusse, Jort Jansen, Jasper Kampman

Midden: Edwin Bolink, Stefan Dijkink, Remco Stam

Voor: Dennis Bolink (Rik Uenk), Jaron Kampman (Leo Stam (Tiemen Scholman)), Emiel Schuppert