Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit lijdt puntenverlies bij HSC '21

De heren 1 mocht vandaag afreizen naar Haaksbergen om het op te nemen tegen het zaterdag team van HSC ’21. HSC presteert wisselend en staat in de middenmoot van de ranglijst. De wedstrijd werd niet gespeeld op het strakke hoofdveld van HSC ’21, maar op het 2e veld van sportpark Groot Scholtenhagen.

Zo’n 10 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ten Voorde was het Dennis Bolink die Jarno Dijkstra met een strakke pass vrij speelde voor keeper Marin Juresic van HSC. Met een goede beweging omspeelde hij Marin en werkte hij de bal knap vanaf de achterlijn binnen. Al na 10 minuten stond dus de 0-1 op het ontbrekende scorebord.

Na een minuut of 20 gespeeld te hebben kwamen er ook wat tegenstootjes van HSC. Het eerste schot op goal was nog eenvoudig te stoppen door Keeper Nathan Hofman. Vrij snel daarna kreeg HSC een vrije gevaarlijke vrije trap op de 16 meter lijn. De vrije trap werd hard richting de rechter bovenhoek van de goal geschoten, maar Nathan wist met een prachtige redding de gelijkmaker te voorkomen. Ook de daaropvolgende corner was weer een prooi voor de goed keepende Nathan.
Een grote kans op 0-2 was er voor Emiel Schuppert die na een mooie combinatie tussen Jarno en Dennis werd ingespeeld, maar de bal net aan de verkeerde kant langs de paal schoot.

Toch ging Blauw Wit niet met een voorsprong de rust in. Vlak voor rust was het, de net in het veld gekomen, Kaleab Sanderman die de 1-1 scoorde. Een niet al te hard schot van hem vloog dankzij een hobbel in het veld over de naar de grond duikende Nathan heen.

Of het nu kwam door het niet al te goede veld of door het ijzig koude weer, maar in de 2e helft lieten beide teams matig voetbal zien. Het was Jarno die nog wel met een prachtige kopbal de keeper van HSC ’21 passeerde, maar de goal werd door scheidsrechter Ten Voorde afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

1-1 was gezien de wedstrijd een terechte einduitslag. Door het puntenverlies neemt Helios de koppositie over van Blauw Wit. Volgende week spelen de mannen van Christiaan Koop thuis tegen Almen.

Opstelling: Nathan Hofman, Ruben Baltes (Tiemen Scholman), Remco Stam, Jaron Kampman, Leander Stam, Jort Jansen, Remco Stam, Dennis Bolink, Luuk Vergeer (Morris Brusse), Jarno Dijkstra, Emiel Schuppert (Leo Stam)