Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Nipt verlies voor Heren 1

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Blauw Wit op sportpark de Werf in het klompendorp aantreden tegen Enter Vooruit. In de eerste thuiswedstrijd van deze competitie werd nog een fikse nederlaag geleden. Uiteindelijk gingen de mannen van trainer Christian Koop deze middag nipt ten onder, maar gezien het spelbeeld had er wellicht toch een puntje ingezeten.

De eerste helft poogden de gastheren met lange ballen gevaarlijk te worden hetgeen maar sporadisch lukte. Blauw Wit stond verdedigend goed. Hier wist Enter Vooruit niet echt goed raad mee. Hierdoor ontstonden bij hun al vroeg irritaties hetgeen ook te vaak werd geuit richting scheidsrechter Letschert. Deze was hier niet van gediend hetgeen de gastheren er niet van weerhielden om bij elke beslissing commentaar te blijven leveren hetgeen hun eigen spel niet ten goede kwam. Het meeste gevaar kwam via de linkerflank maar zoals gezegd Blauw Wit stond verdedigend goed en via enkele afstandsschoten poogde de thuisploeg gevaarlijk te worden, daar ook Nathan goed stond te keepen kreeg het publiek weinig echte kansen voorgeschoteld. In de eerste helft kwam de bezoekers uit Holten maar zelden tot een goede kans. Hierdoor was de ruststand 0-0.

De tweede helft startte rommelig. Blauw Wit kwam geleidelijk aan wat beter in het spel. Maar uit het niets stond de 1-0 op het scorebord. Doordat er twee keer niet resoluut werd verdedigd kwam de bal voor de voeten van Sander Jansen, deze bedacht zich niet en schoot van afstand fantastisch binnen. Een fikse tegenvaller voor Blauw Wit. Blauw Wit moest hierdoor meer aanvallend spelen. De thuisploeg zakte wat verder in waardoor Blauw Wit wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Na wat kleine kansen was het uiteindelijk Stefan Dijkink die met een formidabele actie zijn tegenstander uitspeelde en de bal hard binnenschoot, een beauty van een doelpunt. Helaas lag de bal enkele minuten later wederom in het netje. Uit een scrimmage wist invaller Rocco Eertink te scoren. Dit was het dan ook voor de thuisploeg. In de laatste fase waren het de bezoekers uit Holten die alles op alles zetten om toch nog een puntje mee te nemen. De thuisploeg moest alles uit de kast halen om de overwinning over de streep te halen, hetgeen veel zegt over de strijdlust van Blauw Wit. Maar helaas werd er niet meer gescoord waardoor Blauw Wit met lege handen naar Holten diende af te reizen.

Eindstand 2-1.

Opstelling:

Achter: Nathan Hofman, Leander Stam (Jasper Kampman), Jort Jansen, Jaron Kampman, Ruben Baltes

Midden: Morris Brusse, Remco Stam, Edwin Bolink

Voor: Dennis Bolink, Emiel Schuppert, Luuk Vergeer (Stefan Dijkink)