Blauw Wit wint door goede 2e helft

Voor het eerst in de geschiedenis speelde Blauw Wit in Almelo tegen de plaatselijke Heracles AVC.
De tegenstander die, zoals vele andere verenigingen, op zaterdag is gaan spelen.
Na een goede ontvangst werd er onder goede weersomstandigheden afgetrapt. Het veld daarentegen was klein, hobbelig en er was veel zand op gestrooid waardoor het moeilijk bespeelbaar was, zeker als je kunstgras gewend bent. Na een meer dan moeizame eerste helft maakte Blauw Wit in de tweede helft het verschil waardoor er uiteindelijk een verdiende 2-5 overwinning op het scorebord stond.

Blauw Wit begon zeer moeizaam aan de wedstrijd, de gasten uit Almelo waren feller en de opbouw van Blauw Wit was allerminst verzorgd te noemen. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Gelukkig ging het schot hoog over. Vanuit verschillende lange ballen van achteruit stond de verdediging van Blauw Wit meerdere malen niet goed. Door enkele overtredingen werd erger voorkomen. Dat het kort daarop 0-1 voor Blauw Wit werd was dan ook tegen de verhouding in. Door een prachtige kapbeweging speelde Jurgen van Dijk zijn tegenstander uit om vervolgens de bal hard in de rechterbovenhoek te schieten. Een fantastisch doelpunt. Blauw Wit kon maar kort genieten van deze voorsprong. Binnen tien minuten wist de thuisploeg tweemaal te scoren. Een wat gemakkelijk gegeven vrije trap werd hard via binnenkant paal binnen geschoten. Even later werd er een penalty aan de thuisploeg toegekend. Ook deze werd makkelijk gegeven maar Blauw Wit riep dit over zichzelf af. Er werd te slap verdedigd en met weinig overtuiging gespeeld. Gelukkig voor Blauw Wit wist het net voor rust weer te scoren. Uit een goed opgezette aanval schoot de meegekomen Stefan Dijkink beheerst de 2-2 binnen. Dit was ook de ruststand waar Blauw Wit het meest tevreden mee mocht zijn. Na de rust was de wedstrijd al snel beslist. Eerst was het Jasper Kampman die over links aan een solo begon en met een verrassend schot de 2-3 wist te scoren. Enkele minuten later was het Jarno Dijkstra die attent reageerde toen de doelman van Heracles AVC in de fout ging bij de opbouw. Dit bleek toch beslissend. De thuisploeg probeerde wel maar wist niet meer zo te overtuigen als in de eerste helft. Dit terwijl Blauw Wit juist steeds beter ging spelen en weinig kansen meer weg gaf. Het bleek dan ook een kwestie van tijd dat Blauw Wit verder ging uitlopen. De 2-5 was ook een fantastisch doelpunt. Vanuit een vrije trap was het ditmaal Edwin Bolink die hard en overtuigend binnenschoot. Een wedstrijd met twee gezichten, een ondermaats spelend Blauw Wit in de eerste helft en een overtuigend en met lef spelend Blauw Wit in de tweede helft.

Volgende week is er een inhaalwedstrijd tegen DRC ’12 eveneens uit Almelo. Deze wedstrijd werd destijds verplaatst vanwege het overlijden van bestuurslid Johan Stam. Als Blauw Wit minimaal een punt weet te behalen is het de winnaar van de eerste periode. Dus komt allen!

Opstelling:
Achter: Martin Flores, Stefan Dijkink, Remon Muller, Jeffrey Hulsman (Nick Dijkink), Remco Stam
Midden: Geert Veneklaas Slots, Edwin Bolink, Jasper Kampman
Voor: Ilja Spijker (Marten Hulleman), Jurgen van Dijk (Sander Bruggeman), Jarno Dijkstra

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads