Blauw Wit wint ook de derde thuiswedstrijd

De strijd tussen de nummers 3 en 5 werd in het voordeel van de thuisclub beslist: 3-0, en Blauw Wit deed hiermee goede zaken.

Op deze zonnige herfstmiddag in oktober startte de thuisclub voortvarend want al binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord: Edwin Bolink nam een loepzuivere vrije trap en verdediger Justin Verhoeven raakte de bal niet eens vol om de bal in het doel te werken.

Een droomstart die echter nauwelijks een vervolg kende: de blauwwitten hadden een veldoverwicht maar konden nauwelijks of geen potten breken; kansen voor onder andere Geert Veneklaas Slots, Leo Stam, Jurgen van Dijk en Jarno Dijkstra bleven zonder succes.

De opdracht van trainer Machielsen om in een hoog baltempo te spelen, werd nauwelijks uitgevoerd, eerder slordige en onnauwkeurige passing maakte het schouwspel er niet mooier op.

Al snel moest aanvaller Jaron Kampman geblesseerd uitvallen, Jeffrey Hulsman werd middenvelder en Jurgen van Dijk spits. Het spelbeeld bleef identiek, jammer dat Justin tegen een onnodige gele kaart aanliep en tekenend voor de eerste helft was dat keeper Martin Flores geen enkele redding hoefde te verrichten, slechts terugspeelballen en uittrappen waren zijn aandeel. Met name rechtsback Stefan Dijkink deed goed zijn best, hij liep goed de gaten dicht als de zwarthemden gevaarlijk werden. Verdedigend staat het wel goed, de vier tegentreffers tot nu toe betekent de minst gepasseerde defensie in 4 E.

Na de thee bleef Blauw Wit de bovenliggende partij, kansjes voor Jarno, Jurgen en Edwin maar keeper Martijn Valk scoorde een ruime voldoende. Na een uur werd de strijd iets grimmiger en meer prikkelbaar, getuige de forse overtredingen en tackles over en weer, zo erg dat coach Machielsen wegens ‘opmerkingen’ van het veld moest. Justin moest zich laten vervangen (licht gekwetst) door Ilja Spijker, en meteen werd het aanvallend beter: Remco Stam mocht ver opstomen, legde de bal breed  naar Ilja die weer Jarno in stelling bracht en die laatste scoorde beheerst….. maar de VAR < lees grensrechter van Daarle > besliste anders: buitenspel !

De frustraties namen toe, Remco kwam goed weg na een pittige overtreding, en de 1-0 leek eerder een obstakel dan een geruststelling.

Gelukkig werd het lange wachten op een treffer beloond, wellicht geholpen door de vermoeidheid bij de gasten: Ilja ontweek de buitenspelval en scoorde beheerst langs/over de keeper: 2-0.

Tijd voor de laatste wissel, Leo (pijn in de rug) werd vervangen door A-junior Igor Dijkstra die meteen de hoofdrol opeiste: zijn eerste echte balcontact was een breedtepass op Edwin, die attent mee was gelopen en kon scoren: 3-0. Daar kun je alleen maar van dromen als jonkie, die ook al in Hengelo bij ATC was ingevallen.

Ruim 50 jaar geleden, 1 maart 1969 kwam Daarle SP voor het eerst naar Holten, in de 1e klasse TVB (Twentsche Voetbalbond) en kwam daarna jarenlang (alleen niet in 79/80) uit tegen Blauw Wit. Die 1e maart werd het 3-0, met onder andere twee goals van Gert Landeweerd. Een halve eeuw later wederom 3-0, met goals van Justin Verhoeven, Ilja Spijker en Edwin Bolink.

Blauw Wit blijft op de derde plaats, maar door het gelijke spel van De Zweef bij DRC heeft Blauw Wit de minste verliespunten. Volgende week naar Sportclub Rijssen.

Opstelling: Martin Flores, Stefan Dijkink, Remon Müller, Justin Verhoeven (61 Ilja Spijker), Remco Stam, Geert Veneklaas Slots, Edwin Bolink, Jurgen van Dijk, Jarno Dijkstra, Jaron Kampman (21 Jeffrey Hulsman), Leo Stam (85 Igor Dijkstra)

BlauwWit Daarle1

BlauwWit Daarle2

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads